Zomerschool voor jongeren geopend

Dinsdag 10 juli was de start van de Zomerschool van jongeren, voor het 2e jaar georganiseerd door Welzijn Vught. De zomerschool biedt jongeren tijdens de zomervakantie leuke workshops en activiteiten om aan mee te doen. Te starten met een superinteressante workshop over 3D printen en virtual reality.

Opening zomerschool
De zomerschool voor jongeren is een leuke vondst in navolging van het reeds langer lopende succes van de zomerschool van ABZ. Dit jaar wordt de zomerschool georganiseerd in samenwerking met Plaza Cultura vanuit de innovatiegelden cultuur. Dat is ook de reden dat ik als wethouder cultuur was gevraagd om de zomerschool te openen.

3D printen en virtual reality
Voor de eerste workshop hadden zo’n 12 jongeren zich opgegeven. En terecht, want het was een mooie activiteit om aan mee te doen. De jongeren konden hun naam in 3D laten printen, een 3D scan maken, experimenteren met virtual reality etc. Dat dit boeide bleek direct na de opening, toen ze muisstil luisterde naar de toelichting van de docent.

Voor ieder wat wils
De zomerschool loopt nog tot halverwege augustus. Met tal van activiteiten zoals bijvoorbeeld freerunnen, Spaans, zingen, musical, fotografie of een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center. Meer informatie over het programma is hier te vinden: programma zomerschool 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

https://www.headphonage.com/