Vuurdoop bij jubileum VVC

Zaterdag 9 juni was mijn vuurdoop als wethouder sport. Nog geen 50 uur benoemd als wethouder en meteen op bezoek bij een 50-jarige jubilaris. Want VVC Vught vierde deze dag haar 50-jarig bestaan in de Martinihal.

Jubileumfeest
VVC had flink uitgepakt met een clinic, toernooi, reünie en feestavond. En ’s middags een wedstrijd van het dreamteam van VVC dames uit de jaren negentig. Of eigenlijk twee dreamteams die tegen elkaar een wedstrijd speelden. Met een zaalopstelling met tribunes zoals in de hoogtijdagen van VVC. En met muzikale begeleiding van Net Zat, ooit ontstaan bij VVC en destijds altijd aanwezig bij uit en thuis wedstrijden.

Cadeau gemeente
Samen met collega Saskia Heijboer mocht ik voorafgaand aan de wedstrijd een kort woordje doen. Saskia had namelijk voorheen sport in haar portefeuille. Samen VVC bezoeken was meteen een soort overdracht. En daarmee een mooie start als wethouder sport. Want wat is er leuker dan bij een feestvierende vereniging met zo’n rijk verleden een cadeau aan te mogen bieden. In overleg met VVC zijn er 5 nieuwe volleyballen aangeboden. Ballen die direct gebruikt konden worden bij de wedstrijd van het dreamteam en natuurlijk wekelijks bij alle trainingen. Een goede investering voor de club.

Breedtesport en huurharmonisatie
Voorafgaand aan het praatje zijn we ontvangen door de voorzitter van VVC en enkele ereleden. Over het verleden van de club en hoe het gaat met de vereniging. Maar ook over punten waar sportverenigingen tegen aanlopen. Over breedtesport en topsport en over de kosten van de gemeentelijke binnensportaccommodaties. Dat laatste punt is nadrukkelijk opgenomen in het coalitieakkoord. Door alle nieuwe gymzalen en sporthallen die zijn/worden gebouwd in Vught, is het nodig om kritisch te kijken naar uiteenlopende huurprijzen en de betaalbaarheid voor huurders.

Terug in de tijd met de dreamteams
Deze middag ging echter vooral om het feest. En voor de dames van de beide VVC dreamteams ook om de winst. Want hoewel het geen echte wedstrijd meer was, waren ze nog even fanatiek. Die zullen morgen wel stevige spierpijn hebben fluisterde voorzitter Marco ons toe, na het ontkennende antwoord op mijn vraag of deze dames nog wekelijks trainden. In de eerste set leek het een redelijk eenzijdige wedstrijd te worden, maar in de twee volgende sets waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Ik vroeg een van de ereleden nog voor welke team hij nu was. Altijd voor VVC, was het antwoord. En daarmee was deze middag elke uitslag goed. Een geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.