Sportief én creatief aanbod voor alle basisschoolleerlingen

Vrijdag 14 september mocht ik op basisschool De Leydraad in Cromvoirt het eerst boekje uitreiken van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Hiermee bieden we alle basisschoolkinderen in Vught een breed aanbod aan culturele en sportieve activiteiten om aan deel te nemen. Ontdek je talent!

Gelukkig weer terug
Ik kan me nog herinneren dat een soortgelijk aanbod vroeger ook in Vught werd georganiseerd. Alle basisschoolleerlingen mochten bij verschillende sportverenigingen gaan kijken om te proeven of de sport iets voor ze was. Daar heb ik zelf ook nog aan meegedaan. Maar een hele periode is dit niet meer aangeboden. Zonde, want het is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de diverse activiteiten. Daarom ben ik blij dat we het nu wel weer aanbieden. En zeker ook dat het is uitgebreid met culturele activiteiten zoals dansen, zingen, etc. Met dank aan Move en Plaza Cultura voor het organiseren en de vele verenigingen en organisaties voor het aanbieden van activiteiten.

Eerste boekje
Op de voorkant van het boekje – een echt bewaarexemplaar overigens – staat een prachtige tekening. Het eerste boekje mocht ik uitreiken aan de 6-jarige Jazz-Lynn van De Leydraad die deze mooie tekening heeft gemaakt. Samen met een mooie ‘cheque’ als herinnering aan deze prijs. Met alle leerlingen van De Leydraad hebben we een filmpje gekeken over Sjors. Daarna hebben Jazz-Lynn en ik de boekjes uitgedeeld aan alle leerlingen. De leerlingen van alle andere Vughtse basisscholen krijgen deze van hun leraren.

Voor herhaling vatbaar
Het was mooi om te zien dat de meeste kinderen al direct enthousiast activiteiten begonnen uit te zoeken. Zelfs de kleuters die nog niet kunnen lezen kozen alvast op basis van de foto’s bij elke activiteit. Leuk is ook dat het zowel mogelijk is om op proef te komen bij wekelijkse activiteiten als om deel te nemen aan incidentele activiteiten. Echt voor ieders wat wils. Daarmee lijkt het nu al een succes voor het schooljaar 2018-2019. En daarmee hopelijk voor herhaling vatbaar in het volgende schooljaar, met nog meer activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

https://www.headphonage.com/