Prijzen bij de avondvierdaagse

Vrijdag 15 juni was de laatste avond van de Vughtse avondvierdaagse. De 21e editie alweer, waar ruim 1.600 deelnemers aan mee hebben gedaan. Als wethouder sport mocht ik alle trotse wandelaars binnenhalen en de prijzen uitdelen voor de basisscholen met de meeste deelnemers.

Trotse deelnemers
Vol trots kwam ze binnenlopen als slot van de laatste 5 of 10 kilometer van de week voor een ereronde op de atletiekbaan van Prins Hendrik. Ruim 1.600 deelnemers in vele leeftijden, maar vooral heel veel kinderen. Waar ze werden ontvangen met muziek, bloemen en vaak ook snoepzakken. En natuurlijk met een medaille als aandenken aan deze prestatie.

Wisselbeker
Voor de basisscholen heeft de organisatie jaarlijks nog een wisseltrofee. Deze gaat naar de school met de meeste deelnemers. Relatief dan, zodat ook kleinere scholen kunnen winnen. Want zo werd bijvoorbeeld De Leydraad uit Cromvoirt tweede dit jaar. De derde plaats ging naar de winnaar van vorig jaar: De Baarzenschool. En op de eerste plaats was geëindigd De Springplank.

Evenement voor iedereen
Nieuw dit jaar was een start op het terrein van Reinier van Arkel. Op deze wijze werd ook het zorgpark en haar bewoners betrokken bij het evenement. Een mooie ontwikkeling in het kader van de inclusieve samenleving. Waarbij bewoners zowel konden meelopen met de route als helpen onderweg of de lopers konden aanmoedigen.

Prachtig evenement
Het mooie aan de avondvierdaagse is dat het een evenement is voor jong en oud. De meeste deelnemers komen van basisscholen, maar lopen samen met vaders en moeders, opa’s en oma’s. En hoewel niet elke school de wisselbeker kan winnen, is wel elke loper een winnaar door die vier keer 5 of 10 km te voltooien. Veel waardering daarom ook voor de organisatie van dit mooie evenement. Met een relatief klein team zetten zij dit alweer voor de 21e keer neer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.