Oorkondes en speldjes voor de Jeugdnatuurwacht

Vrijdag 22 juni was ik uitgenodigd bij de Jeugdnatuurwacht in hun clubgebouw bij natuurpark De Kwebben. Daar werd het afgelopen jaar afgesloten met een gezellige bijeenkomst voor de kinderen, broertjes, zusjes en ouders. En kregen alle jeugdleden een oorkonde en speldje voor hun inzet.

Jong geleerd
Ik heb veel waardering voor de activiteiten van de Jeugdnatuurwacht. Het is toch prachtig dat een aantal vrijwilligers met een groot groen hart elke week met een kleine 30 kinderen van 7 tot 10 jaar de natuur in trekken. Leren over planten en dieren, sterren kijken, beschermingsborden maken voor de weidevogel etc. Samen de eigen leefomgeving ontdekken en hopelijk ook op latere leeftijd deze waardering voor de natuur behouden. Dat spreekt mij als scoutingman en nu als wethouder natuur en milieu zeer aan.

Afsluiting seizoen
Deze vrijdagavond werd het seizoen afgesloten met een gezellige kennisquiz over wat de kinderen het afgelopen jaar allemaal geleerd hebben. Terwijl de antwoorden werden nagekeken mocht ik aan alle leden een door de burgemeester getekende oorkonde en een mooie speld uitreiken. Als aandenken en blijk van waardering voor hun deelname het afgelopen jaar. Hoewel het niet helemaal de laatste activiteit was. Zaterdag de 23e stond er nog een laatste excursie naar het Nemo science museum in Amsterdam op de planning.

Op naar het nieuwe jaar
De vrijwilligers van het bestuur van de Jeugdnatuurwacht keken tevreden terug op het seizoen en zijn alweer bezig voor het nieuwe jaar. Dat ook de kinderen (en ouders) enthousiast zijn, bleek wel uit het feit dat de inschrijfformulieren voor het nieuwe seizoen gretig aftrek vonden. Er werden er zelf al direct een paar ingevuld ingeleverd. Klaar voor nieuwe ontdekkingen in de natuur na de zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

https://www.headphonage.com/