Officiële opening van IKC De Avonturier

De meeste groepen kinderen waren er al direct na de zomer gestart, maar vrijdag 5 oktober was de officiële opening van kindcentrum De Avonturier. Een aanwinst voor Vught! In de zon werd dit feest gevierd met honderden kinderen en hun ouders, trotse leraren, peuterleidsters en pedagogisch medewerkers… en met een zeer geslaagd verrassingsbezoek van Snollebollekes.

Aanwinst voor Vught
Zelf was ik al tweemaal eerder op bezoek geweest bij het nieuwe kindcentrum, eenmaal vlak voor de verhuizing en recent nog net na het in gebruik nemen. Want direct na de zomer was de nieuwe basisschool er al gebruik van gaan maken. Maar het werd later pas een echt integraal kindcentrum (IKC), nu ook de peuterspeelzaal én de kinderopvang zijn ingetrokken. Met de opening van dit kindcentrum (in mijn toespraak noemde ik het steeds school, wat even later direct werd rechtgezet door een volgende spreker) is er een prachtige combinatie ontstaan op deze locatie met een nieuwe sporthal, het jeugd- en jongerencentrum en een groen en uitdagend schoolplein dat ook dient als openbare ruimte. Een win-win-win-win-situatie. Daarmee is dit een aanwinst voor Vught.

Feestelijke opening
Op een vol schoolplein in de zon werd het IKC officieel geopend. De kinderen zelf trapten de opening af met een mooie dans. Daarna waren er vier sprekers. Zelf mocht ik namens het gemeentebestuur uitspreken hoe trots de gemeente is op dit nieuwe kindcentrum, sporthal én plein. Goed om te horen dat het voor de kinderen al echt hun school is geworden in de korte tijd dat ze er gebruik van maken. Verder spraken de bestuurder Leijestroom, manager Partou kinderopvang en gedeputeerde Henri Swinkels (over de mooie groene schoolpleinen met financiële steun van de provincie). Al die speeches duurde vanzelfsprekend de meeste kinderen iets te lang. Maar de opening werd feestelijk afgesloten met een bezoek van Snollebollekes, waardoor alle kinderen hun energie nog even goed kwijt konden.

Rondleiding
Hoewel ik zelf De Avonturier al tweemaal had bezocht, ben ik daarna weer aangesloten bij de rondleiding. Want nu zit ook de kinderopvang erin en is de inrichting verder af. Maar vooral om me weer te verbazen over hoe mooi het kindcentrum is geworden. Maar het meest blijf ik me verbazen over de sporthal. Van buiten lijkt hij compact, maar van binnen is het een geweldige hal. Een hal die intensief gebruikt kan worden door de school, basketbalvereniging Octopus, de gymtak van Prins Hendrik en andere verenigingen. Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *