Nieuw pannaveldje op Lidwinaveld voor én door jongeren

Zaterdag 18 augustus moesten de handen uit de mouwen op het Lidwinaveld. Samen met een groep jongeren werd een nieuw pannaveldje aangelegd. Dat betekende hekken plaatsen en goals ingraven.

Verzoeken om voetbalveldje
Diverse groepen jongeren hadden verzocht om een plek voor een voetbalveldje. Voor de zomer ontstond het idee om hiervoor een reeds geasfalteerde strook in een hoek van het Lidwinaveld te benutten. Een mooie quick win om aan deze wensen tegemoet te komen (hoewel voor sommige jongeren niet echt over quick gesproken kan worden omdat ze al zeer lang om zo’n veldje vroegen). De gemeente zou de materialen aanleveren, maar dan moesten de jongeren zelf ook meehelpen.

Handen uit de mouwen
De opkomst van het aantal jongeren om mee te helpen viel wat tegen. Uiteindelijk waren er zo’n 6-7 jongens van verschillende leeftijden. Maar degene die er waren hebben hard gewerkt. Sjouwen, schroeven, boren en scheppen. Om samen de omheining van het veld en de twee goals te realiseren.

Begin, maar nog niet klaar
Het pannaveldje was hiermee nog niet klaar, maar het was vooral bedoeld als gezamenlijke start. Voor jongeren én door jongeren. De gemeente zou nog zorgen voor verf voor de belijning en daarnaast zouden er nog een prullenbak en een bankje bij het veldje komen. Ook was er nog een leuk idee om rondom het veld met zand een ophoging te maken, zodat in de winter er een ijsbaan van gemaakt zou kunnen worden. Move Vught heeft dat afgelopen winter ook willen doen op het Lidwinaveld, maar dat is toen niet gelukt. Dit zijn nieuwe kansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *