Lintje uitreiken aan dhr. Rijken

Mijn eerste K.O.! Nee, geen knock out als wethouder sport, maar koninklijke onderscheiding als locoburgemeester. Want zaterdag 6 oktober mocht ik een lintje uitreiken aan Emiel Rijken voor zijn langdurige professionele en vrijwillige inzet voor onze leefomgeving op de jaarlijkse seizoensopening van Brabants Landschap.

Seizoensopening in Oss
Dus ging ik zaterdag 6 oktober met de onderscheiding, een boeketje en de ambtsketen van Vught richting Oss. Daar was de seizoensopening landschapsbeheer met vrijwilligers uit de gehele provincie. Deze vrijwilligers gaan de komende weken weer zagen, hakken, knotten en planten om het Brabantse landschap te behouden. Dhr. Rijken heeft als coördinator vrijwillige beheersgroepen jarenlang deze vrijwilligers ondersteund en hun aantal zien groeien tot zo’n 75 groepen over geheel Noord-Brabant. Met contacten van Bergen op Zoom tot in het Land van Cuijk. Een mooie gelegenheid om dhr. Rijken in het zonnetje te zetten.

Verrassing
Het was dan ook een verrassing toen bij de start van de dag het programma even werd onderbroken voor een bezoek van de wethouder uit Vught. Ook voor mij was dat een leuke verrassing. Want toen mij ongeveer 2 maanden geleden werd gevraagd om een onderscheiding uit te reiken i.v.m. afwezigheid van de burgemeester aan iemand die ‘iets met natuur doet’, wist ik nog niet om wie het ging. Pas toen ik een week van tevoren de informatie kreeg en zag om wie het ging, vond ik dat leuk omdat ik Emiel maar vooral zijn vrouw Elly al langer ken.

Jarenlange inzet
Naast zijn professionele werk voor Brabants Landschap, heeft dhr. Rijken ook jarenlang zich vrijwillig ingezet voor onze leefomgeving. Eerst bij de Madese natuurvrienden en later landschapsbeheer Uden. Maar in Vught ook bekend als medeoprichter van de Natuur- en Milieugroep Vught, een groep die zich inzet voor de natuur en het milieu in Vught. En een belangrijke rol heeft om de gemeente ook scherp te houden op groene belangen. Vanwege deze jarenlange eigen inzet, maar ook het stimuleren en ondersteunen van anderen, kon ik dhr. Rijken vertellen dat ‘het zijne majesteit de koning heeft behaagd om je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau!’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

https://www.headphonage.com/