Goede voorbeeld: elektrisch rijden

Toen de kans om daadwerkelijk wethouder te worden steeds groter werd, was mijn eerste voornemen om zelf een 100% elektrische auto aan te schaffen. Zeker met energie & klimaat in mijn portefeuille, vond ik dat ik niet kon rondrijden in een diesel- of benzineauto. Gisteren kon ik dit voornemen realiseren en mocht ik mijn nieuwe Nissan Leaf ophalen.

Verbruik fossiele brandstoffen verminderen
In het coalitieakkoord ‘Vernieuwd en vertrouwd’ zijn de nodige afspraken gemaakt om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Zo spraken we af het netwerk van laadpalen verder uit te breiden. Ik stel me daarbij een openbaar netwerk van laadpalen voor, waarbij elke inwoner in de nabijheid van zijn/haar woning of werk een auto kan opladen. Deze infrastructuur moet het aantrekkelijker maken om te kiezen voor een elektrische auto. En als gemeente geven we daarbij het goede voorbeeld door te kiezen voor materialen en wagens met elektriciteit, groen gas of waterstof als krachtbron.

Voorbeeldfunctie
De wethouder moet dan zelf ook het goede voorbeeld geven. Voor vergaderingen die grotendeels bij gemeenten en organisaties in de regio Noordoost-Brabant plaatsvinden, is het uitstekend te doen. Op de meeste van deze locaties zijn al laadpalen beschikbaar. Dus heb ik via private lease een 100% elektrische Nissan Leaf besteld en kon ik gisteren al zwaaiend langs de tankstations rijden. Met de hoge prijzen voor brandstof een extra aantrekkelijk scenario.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.