Glossy op de golfclub

Zaterdag 30 juni was ik op bezoek bij de Golfclub Vught. Een mooie gelegenheid om dit deel van sportpark Bergenshuizen en deze vereniging te leren kennen. De aanleiding was de uitreiking van een glossy ter ere van het 25-jarig jubileum.

Kennismaking andere kant sportpark
Hoewel ik al meerdere keren op Bergenshuizen ben geweest, kan ik me niet herinneren de zuidzijde waar MOP hockey en de golfclub gevestigd zijn eerder bezocht te hebben. Alleen om die reden al een goede aanleiding om langs te gaan. Dus fietste ik even na zessen via de Bus richting het terrein. En daar zette ik – ter bevestiging van alle stereotypen – mijn fiets in een compleet lege fietsenstalling. De parkeerplaats was natuurlijk wel goed gevuld 😉

Warm welkom
De golfclub is bereikbaar over het terrein van MOP. Daar is de club ook uit voortgekomen. Maar nu heet het niet langer MOP Golf, maar golfclub Vught. De bereikbaarheid is meteen een van de wensen van de vereniging: een eigen toegang. Samen met ambities om de banen uit te breiden. Vanzelfsprekend werd mijn bezoek aangegrepen om deze wensen onder de aandacht te brengen. Maar ik werd ook direct warm welkom geheten met een uitnodiging om mee te eten bij de bbq en om binnenkort een keer een balletje te komen slaan.

Glossy
Het mee eten heb ik afgeslagen. Toch beetje raar als de leden daar zelf voor moeten betalen. Bovendien stond er thuis nog eten te wachten. Het balletje slaan om de club te leren kennen komt nog wel een andere keer. Hoewel ik ze al heb gewaarschuwd dat mijn enige ervaring met golf beperkt is tot een paar proeflessen tijdens de gymles van het Maurick College en het spelen van Wii Sports. Waarschijnlijk sla ik dan het gras uit de baan. De schitterende glossy met verhalen van (oud-)leden van de vereniging heb ik wel dankbaar aanvaard. Het geeft een beeld van de veelzijdige activiteiten die rondom de golfclub plaatsvinden. Maar toont ook aan – en de club zelf was de eerste die erover begon – dat verjonging wel zeer wenselijk is. Daarom is het leuk om te horen dat de vereniging mee doet met Sjors Sportief & Creatief dat na de zomer start bij alle Vughtse scholen om de jeugd kennis te laten maken met een diversiteit aan sport en cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.