Feestweekend op sportpark Bergenshuizen

Zaterdag 1 en zondag 2 september was het feest op Bergenshuizen. Driemaal mocht ik op bezoek bij verschillende sportverenigingen. Driemaal was dat hartstikke leuk om te doen.

Open dag S-team Real Lunet en Zwaluw VFC
Op het terrein van Real Lunet werd zaterdagmiddag flink uitgepakt voor een open dag rondom het S-team (speciaal voetbalteam). Dit team voor iedereen die niet bij een regulier voetbalteam kan meedraaien is anderhalf jaar geleden gestart met ondersteuning van Move Vught en Cello. Dat past goed bij Vught. Het geeft invulling aan de ambitie dat iedereen moet kunnen sporten. Mooi vind ik zelf ook dat beide voetbalclubs Zwaluw en Real Lunet hierbij de handen ineen hebben geslagen. Ik mocht de aftrap van de open dag en van het minitoernooi (met teams uit Den Bosch en Best) doen.

95 jaar MOP Hockey
Zaterdag had ook hockeyvereniging MOP flink uitgepakt met het festival ‘We are family’ ter ere van het 95-jarig bestaan. Het hele terrein stond vol met kraampjes en activiteiten en voor het clubhuis een groot podium met diverse optredens. Het was ook gezellig druk met veel (jeugd)leden, ouders en oud-leden. MOP is ook een van de grootste sportverenigingen van Vught met zo’n 900 jeugdleden. En met ambitieuze plannen voor de vereniging. Maar ook met oog voor de omgeving, zo blijkt uit het cadeau dat ze in overleg met de gemeente hebben gevraagd. De vereniging vroeg namelijk om ondersteuning voor het gescheiden inzamelen en afvoeren van afvalstromen (blik, plastic). Bij veel verenigingen verdwijnt dit helaas allemaal in het restafval. Een prachtig initiatief dat ik ook graag verder uitrol naar andere geïnteresseerde verenigingen én scholen.

25 jaar Golfclub Vught
Zondag was ik op bezoek bij de golfclub ter afsluiting van alle feestactiviteiten. Deze club heeft amper jeugdleden, maar wel heel veel oudere leden (circa 450). Ooit voortgekomen uit de hockeyclub, viert de golfclub dit jaar het 25 jarig bestaan. Voor de zomervakantie was ik er ook al op bezoek geweest, toen een jubileumglossy werd gepresenteerd. Om het jubileumjaar te vieren had de club meerdere activiteiten opgezet voor de leden. Zo was er het vroege vogeltoernooi waarbij bij zonsopkomst werd afgeslagen en het nachttoernooi dat pas om 11 uur ’s avonds begon en waar teams versierd met feestelijk verlichting aan mee hadden gedaan. Deze zondag was het slottoernooi, waarna op basis van de resultaten op al deze dagen een winnend team werd gekozen. Ook werden alle leden die zich voor het jubileumjaar hadden ingezet bedankt en nog enkele ereleden benoemd. Namens de gemeente mocht ik een financiële bijdrage aanbieden als cadeau. Dat werd natuurlijk in dank aanvaard. Maar nog liever heeft de club dat ik overal vertel dat het er heel gezellig is, er altijd ruimte is voor meer nieuwe leden en iedereen welkom is. En dat kan ik beamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.