Benoemd tot wethouder

Donderdagavond 7 juni was het eindelijk zover: de raadsvergadering waarin het coalitieakkoord zou worden besproken en het nieuwe college zou worden geïnstalleerd. Na ruim 12 jaar lidmaatschap van de Vughtse gemeenteraad werd ik benoemd als wethouder.

Coalitieakkoord
Maar niet alvorens de raadsfracties het coalitieakkoord besproken hadden. Een onverwacht lange zit, met een hele reeks aan moties die werden ingediend door de (nieuwe) oppositiepartijen. Het publiek dat aanwezig was om wethouders en nieuwe raadsleden geïnstalleerd te zien worden, had waarschijnlijk op een korter debat gehoopt. Maar tegelijkertijd is het wel terecht dat een akkoord dat de leidende opdracht is voor het college de komende bestuursperiode ook uitgebreid besproken kan worden in de raad. Alleen is het weinig zinvol om voorstellen te doen die haaks staan op de inhoud van het coalitieakkoord. Daar hebben 3 partijen immers na uitgebreide onderhandelingen hun handtekening onder gezet. En die handtekening is een harde afspraak.

Unaniem benoemd
Toch was het tegen elf uur zo ver dat het agendapunt ‘benoeming en beëdiging wethouders’ aan bod kwam. Na beoordeling van de geloofsbrieven van de 4 kandidaten, mocht de gemeenteraad stemmen. Aangezien ik zelf op dat moment nog raadslid was, mocht ik zelf nog één keer meestemmen. En ik ben blij dat de gemeenteraad unaniem heeft ingestemd met mijn wethouderschap. En nu echt aan het werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.