AMV Champions League bij Zwaluw V.F.C.

“Wij organiseren zaterdag 23 juni de Champions League voor minderjarige vluchtelingen, kun je dan rond 16:00 de prijsuitreiking doen?” “Tuurlijk, ik ben er tegen vier uur”. Dus liep ik zaterdag tegen vier uur het terrein van Zwaluw V.F.C. op. Om nog net in de verte de laatste penalty van de finale te zien.

Toernooi voor jonge vluchtelingen uit heel Nederland
Het was de 3e keer dat Zwaluw dit toernooi organiseerde. In samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) komen teams van alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV) naar Vught voor een leuke, sportieve dag. Vanuit AZC’s uit de omgeving zoals Oisterwijk en Tilburg, maar ook vanuit Echt, Drachten en Katwijk.

Mooi initiatief
Het initiatief voor dit evenement ligt bij de familie Van de Water. “We wilden graag iets leuks doen voor vluchtelingen en daar is dit uit ontstaan”. Prachtig. Vooral omdat het initiatief ook wordt ondersteund door vele andere vrijwilligers van Zwaluw om wedstrijden te fluiten, de kantine te bemannen, wedstrijdadministratie te doen etc. “Dit vind ik leuker dan een ‘normaal’ toernooi organiseren. Waar maak je het nog mee dat teams die niet gewonnen hebben je een hand komen geven om je te bedanken?’.

Blije gezichten
En dat klopt, want bij de prijsuitreiking is niet alleen het winnende team uit AZC Katwijk trots. Elke deelnemer kijkt trots naar de herinneringsmedaille van deze dag en de meeste komen de organisatie een hand geven. Waarschijnlijk blij dat ze er een dag uit zijn in plaats van op het AZC. Daar hebben ze graag een busrit van soms wel anderhalf uur enkele reis voor over. Ook de meegekomen begeleiding toont zich tevreden. Sommige zijn er al voor de 3e keer bij en kijken al uit naar volgend jaar.

Volgend jaar weer
Dat doet de organisatie vanuit Zwaluw en het COA ook. Het is dankbaar werk en daar zijn bij Zwaluw gelukkig voldoende vrijwilligers voor te vinden. Volgens jaar kom ik zelf ook graag weer langs. Maar dan wel eerder op de middag, om ook nog iets van de wedstrijden en de sfeer mee te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.