Officiële opening CJG Vught

Gistermiddag werd in Vught officieel het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geopend. Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden kan men terecht bij het inlooppunt in de bibliotheek. De opening stond in het teken van samenwerking, met een presentatie van hockeyster Minke Booij.

De inloopfunctie is er al enkele maanden en de balie ziet er sinds de verbouwing prima uit, maar het Vughtse VJG was nog niet officieel geopend. Gistermiddag was het zover. Op de bovenverdieping van de bieb waren vertegenwoordigers van allerlei partijen verzameld om de opening bij te wonen: gemeente, onderwijs, welzijnswerk, jongerenraad etc. Na een inleiding van coördinator Annette van Huijgevoort en een speech van wethouder Wilbert Seuren (D66) maakte voormalig tophockeyster Minke Booij in een verhaal over samenwerking een vergelijking tussen haar ervaringen in het Nederlands hockeyteam en de verschillende partijen die nu zijn verenigd in het CJG. Een leuk verhaal om een keer te horen, maar er zijn natuurlijk minstens zoveel verschillen als overeenkomsten tussen het CJG en topsport.

Interessanter is dan ook de doelstelling van het CJG. De verschillende partijen die nu samenwerken in het CJG, werkten voorheen ook al samen en hadden regelmatig overleg om dossiers te bespreken. Het verschil is dat er nu een gezicht en aanspreekpunt is. Zowel jongeren als ouders kunnen met al hun vragen terecht bij de balie in de bibliotheek. Daar kan de vraag worden beantwoord of kan een van de samenwerkende partijen worden ingeschakeld.

Volgens coördinator Van Huijgevoort hebben al verschillende jongeren en ouders het CJG de laatste maanden weten te vinden. De bibliotheek is gekozen als centraal en laagdrempelig punt, zeker omdat ook het servicepunt vrijwilligers en mantelzorgplaza een plek hebben in de bieb. Het blijft echter zaak om bij de brede doelgroep de locatie en het doel van het CJG bekend te maken om tot een maximaal resultaat te komen.

Laat een reactie achter

Jouw reactie