Nieuw kantoor voor het welzijnswerk

Vanmiddag werd officieel het nieuwe kantoor van Welzijn Vught geopend. Een gerenoveerd gebouw, midden in het centrum, vlak bij de gemeente en met ruimte voor diverse partners. Maar het liefst is het welzijnswerk onderweg in het dorp.

Welzijn Vught is een redelijk zelfstandig onderdeel van Divers welzijnsonderneming Den Bosch en voert voor de gemeente Vught vele welzijnstaken uit. Zelf heb ik de meeste betrokkenheid bij het jongerenwerk, maar Welzijn richt zich ook op buurtwerk, ouderen, armoedebeleid, vrijwilligers participatie van allochtonen etc. Allemaal gemeentelijke taken met als doelstelling om iedereen zoveel mogelijk te betrekken bij de Vughtse samenleving. Locatiedirecteur Nelleke Beaard gaf in haar speech aan dat hoewel de medewerkers liever op locatie zijn, het zeer prettig is om een goede werkomgeving te hebben voor de uren dat ze wel op kantoor zijn. Daarom is het een goede zaak dat Welzijn Vught is verhuisd van de Industrieweg naar de Elisabethstraat.

Directeur van Divers Harry Crielaarts gaf in zijn speech aan dat het Welzijnswerk blij was met de gemeente Vught. Welzijnswerk is niet weg te denken in de samenleving en gelukkig wordt dat gedeeld door de gemeente. De afgelopen jaren is de gemeente dan ook blijven investeren in Welzijnswerk, ondanks de bezuinigingen tijdens de huidige crisis. Dat is zeer goed, maar dan moet het welzijnswerk breder worden bezien dan in de toespraak van wethouder Willem Kraanen (CDA). Hij mocht wethouder Jef Teulings (SP) wegens ziekte vervangen en begon een waar CDA-verhaal af te steken. Welzijnswerk was volgens Kraanen barmhartig zijn en de dorstigen laven… Voor mij is welzijnswerk niet enkel liefdadigheid voor hen die het minder hebben, maar gaat het om het bieden van kansen en ontwikkelingsmogelijkheden aan iedereen. Daarom moet de gemeente investeren in deze activiteiten.

Voor mij was dit een mooie gelegenheid om nog eens bij te kletsen over het jongerenwerk en de jongerenraad met opbouwwerker Karin. Daar staat immers nog heel veel te gebeuren de komende periode, zoals het jongerencentrum en de nota nieuwe jeugd- en jongerenbeleid. Maar vooral de vraag of Vught niet extra moet investeren in jongerenbeleid. Voor mij is dat geen vraag, maar vanzelfsprekend.

Al met al kan Welzijn Vught weer jaren vooruit met deze nieuwe locatie, hoewel ik vooral hoop ze vaak op straat te zien.

Laat een reactie achter

Jouw reactie