PvdA-GroenLinks kan ‘kleurloze’ begroting niet steunen

Trots presenteerde het college de begroting 2014-2017. PvdA-GroenLinks vindt echter weinig terug om trots op te zijn. “Deze begroting is geschreven door een boekhouder in plaats van door een bestuurder met visie!” Verder lezen »

Meerderheid raad geen behoefte aan doelen duurzaamheidsbeleid

Wanneer je duurzaamheid als gemeenteraad belangrijk vindt, dan wacht je niet af maar stel je doelen om aan te werken. Tenminste, zo denkt PvdA-GroenLinks erover. Hiervoor kregen we echter maar weinig steun… Verder lezen »

Startersleningen als kleine impuls voor Vughtse woningmarkt

De invloed van het lokale bestuur op de woningmarkt is gering. Toch kan de gemeente wel beperkte invloed uitoefenen. Zo stemde de gemeenteraad afgelopen week in met het mogelijk maken van startersleningen. Maar we kunnen meer doen. Verder lezen »

Discussie koopzondagen gaat om meer dan individuele vrijheid

Gemeenten mogen sinds juli 2013 zelf bepalen of winkels open mogen op zondag. Reden voor de VVD en D66 om direct na het reces een initiatiefvoorstel te presenteren om alles volledig vrij te geven. Individuele keuzevrijheid als kern van het voorstel. Maar daarmee slaan ze de plank mis. Verder lezen »

Stuurgroep Meierij negeert sfeer in gemeenteraden

De samenwerking kan krachtig verder, zo concludeert de Stuurgroep van de Meierij na een reactie van de provincie. Maar daarmee negeren ze dat de gemeenteraden van de Meierijgemeenten niet zo eensgezind waren. Verder lezen »

Grondprijzen: hoe commerciëler de partij, hoe goedkoper de grond?

Wanneer een inwoner van Vught een stuk grond wil kopen voor de marktwaarde, zijn de kosten aanzienlijk hoger dan wanneer een projectontwikkelaar dat wil. En een groot deel van de gemeenteraad vindt dat geen probleem. Hoe kan dat? Verder lezen »

Herontwikkeling Stadhouderspark: snel geld ipv gewenste woningen

‘Gemeente en Bouwfonds trekken Stadhouderpark vlot’, jubelde het persbericht van 6 juni. Maar de minimale wijzigingen zijn onvoldoende, terwijl de boeteclausule de gemeente in staat stelt een betere deal af te dwingen. Alleen wil het college dat niet! Verder lezen »

Brede waardering voor Woonwijze tijdens discussieavond

Dinsdag 18 juni organiseerde Woonwijze een discussieavond over de rol van de woningcorporatie. Waaruit bleek dat, ondanks alle negatieve berichtgeving over woningcorporaties, er brede waardering is voor Woonwijze in Vught. Maar ook vraagtekens bij de relatie met de gemeente. Verder lezen »

‘Schijnmeerderheid’ kiest voor verdere stappen naar ambtelijke fusie

Vught kiest toch voor… tja, waarvoor eigenlijk? De resultaten van de discussie over ambtelijke samenwerking zijn voor meerdere interpretaties vatbaar. Duidelijk is wel dat er slechts een kleine minderheid in de raad echt verregaande stappen wil zetten. Ook is duidelijk dat in verkiezingstijd straks alles anders is… Verder lezen »

Regionale samenwerking: spelletjes leiden af van de inhoud

Wat is het het nut en de noodzaak van samenwerking met de Meierijgemeenten voor Vught? Dat was de centrale vraag van PvdA-GroenLinks bij de bespreking van het voorstel voor regionale samenwerking. In het voorstel ontbreekt deze analyse en de commissie was meer bezig met spelletjes, dan het formuleren van een antwoord. Verder lezen »

←Older