Terugblikken op één jaar wethouderschap

Een jaar geleden startte ik met mijn nieuwe functie als wethouder. Na de installatie op 7 juni, was vrijdag 8 juni mijn eerste echte werkdag. Nu één jaar later is een mooi moment om even terug te blikken en te reflecteren op mijn ervaringen.

Samen Slim Rijden van start: elektrisch rijden voor alle Vughtenaren

Het eerste wat ik perse wilde toen ik vorig jaar wethouder werd, was zelf een elektrische auto rijden. Want een wethouder energie & klimaat kan natuurlijk niet in een auto op fossiele brandstoffen rijden. Dus rijd ik nu een klein jaar een prachtige Nissan Leaf. Maar als ik nu opnieuw zou moeten kiezen, zou ik […]

Beweegbank: start om meer bewegen te stimuleren

Donderdag 23 mei mocht ik de eerste beweegbank van Nederland officieel in gebruik nemen. Een bank die je uitnodigt om niet alleen te blijven zitten, maar ook wat beweegoefeningen te doen. Samen met de nieuwe jump stone – waar muziek uit komt als je erop springt – is hiermee een waardevolle uitbreiding gerealiseerd bij de […]

Samen bouwen aan een nieuwe Speeldoos

De kogel is door de kerk: De Speeldoos gaat na 1 juli 2019 verder als sociaal-cultureel centrum. Dat betekent geen professionele voorstellingen meer in het theater, maar wel continuïteit voor de activiteiten van verenigingen en de muziek-, musical- en danslessen.

De kop is eraf: op naar een ambitieus lokaal klimaatbeleid

Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik me als wethouder vooral hard wil maken voor het thema energie & klimaat. Superenthousiast ben ik dan ook over de recente bewonersavonden over klimaatverandering en -adaptatie. Een mooie start om samen met de inwoners ambitieus beleid te maken.